#Ukensvin – Mother Rock White

#Ukensvin – Mother Rock White

#Ukensvin er Vinguttenes ukentlige vinanbefaling hvor vi anbefaler en vin vi liker spesielt godt.

Anbefalingene vil variere fra gode viner i budsjettklassen til spesielt gode viner tiltenkt spesielle anledninger. Vi gir deg først fakta om vinen og en kort beskrivelse av hvorfor vi liker akkurat denne vinen. Hvis du vil lære mer gir vi deg også litt bakgrunnsinformasjon om produsenten, området eller druetypen(e).

Dennes ukens vin er Mother Rock White 2017

  • Mother Rock Wines
  • Swartland, Sør-Afrika
  • Chenin Blanc 61%, Viognier 16%, Grenache Blanc 11%, Sémillon 8%, Hárslevelu 4%
  • 235,-
  • Varenummer 3694401

Vi liker denne vinen fordi den er fruktig og leskende, samtidig som den har god fylde og kompleksitet. På grunn av den rene sitrusdominerte frukten og god fylde vil den passe til alt fra fisk og skalldyr, til salat og lyst kjøtt.

Produsenten Mother Rock Wines holder til i Swartland, omtrent 1 time med bil utenfor Cape Town i Sør-Afrika. I Norge har vi de siste årene fått tilgang til veldig mange gode viner fra Sør-Afrika. Vinene kommer ofte fra unge og fremadstormende produsenter, slik som mannen bak Mother Rock Wines, Johan Mayer. Disse unge produsentene har i Sør-Afrika tilgang til druer fra veldig gamle vinstokker på opp til 100 år, noe som bidrar til god konsentrasjon av smakene i vinen.

Vinene kan ofte karakteriseres som naturvin, fordi man bruker den naturlige gjæren i vindruene og i kjelleren for å fermentere vinen. Videre er vinen ofte lagret lenge på bunnfall og ufiltrert, noe som kan øke kompleksiteten i vinen. Spontanfermentering av hele drueklaser og flere uker med skallkontakt er heller ikke uvanlig. Dette er trendy og hipt, men for guttene er det når alt kommer til alt smaksopplevelsen som teller. Rene smaker, balanse og kompleksitet er det viktigste. I så måte er vinene fra Mother Rock Wines et sikkerstikk. Andre gode produsenter er Mullineux, Testalongo, A.A Badenhorst, Alheit, Crystallum og Cape Rock Wines. Når det gjelder druetyper er Vinguttene spesielt glad i Chenin Blanc fra Sør-Afrika, dette er viner som passer til mat og til fest og fra Sør-Afrika gir de ofte mye vin for pengene. I tillegg finnes det mange gode viner laget på Chardonnay og Pinot Noir fra Sør-Afrika, hvor særlig vinene laget på Chardonnay gir god verdi for pengene.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *