Special Club Champagne

Special Club Champagne

Vil du garantere deg god, kvalitetssikret Champagne, så spør du etter “Special Club”. Da trår du aldri feil. Dette er fantastisk Champagne som kan måle seg med Prestige Cuvee’ene til de store husene, og gjerne til halvparten av prisen.

At dette er gode kjøp vitner tilgjengeligheten om – det er til én hver tid svært få flasker å oppdrive, og når nye lanseres plukkes de fort bort.

Special Club, eller “Club Trésors de Champagne”, er en liten eksklusiv klubb bestående av 28 små- og mellomstore produsenter fra Champagne. De 28 produsentene kvalifiserer til medlemsskap basert på om de oppfyller klubbens kriterier – oppfyller de kriteriene får de gi ut Champagnen sin på klubbens flaske, med klubbens logo. Det som er felles for alle produsentene i klubben er at de er såkalte “Growers”; de dyrker sine egne druer på sine egne vinmarker, og tilvirker vinen i sine egne lokaler. De kjøper ikke druer av andre bønder, som de aller fleste store Champagnehus gjør. Hensikten med dette er at hver enkelt produsent skal jobbe med å fremstille viner som uttrykker jordsmonnets karakter på best mulig måte, og lage “stedegne”/”terroir-drevne” Champagner som reflekterer hvor druene er dyrket.

I tillegg til deres egne uttalelser om at klubbens formål er å støtte opp under Champagne som fremhever god kvalitet, stedegenhet og korrekt fremstilling, virker det sannsynlig å anta at klubben også bidrar til kommersielle fordeler for medlemmene. Årlig produksjon hos produsentene varierer fra 20.000 flasker til 250.000 flasker, og for de mindre produsentene bidrar medlemskapet til økt synlighet, samt utstyrer husene med et kredibelt kvalitetsstempel.

Medlemsskap i klubben betyr ikke at produsente automatisk får gi ut all sin vin på Special Club flaskene. Vinen må gjennom to blindsmakinger av et ekspertpanel (én gang når den fremdeles kun er en hvitvin, og én gang til etter 3 år på flaske, og kun de beste årgangene blir vurdert. Av de 28 medlemmene er det flere av dem vi kjenner gjennom deres eksponering på Vinmonopolet; Pierre Gimonnet et Fils, Marc Hébrart, Larmandier Père et Fils og Paul Bara. I skrivende stund er det mulig å bestille følgende på Vinmonopolet:

 • Roland Champion Spécial Club Blanc de Blancs Brut
  • Årgang: 2011
  • Pris: 499,-
  • Varenr: 1872101
 • Vazart-Coquart Special Club Blanc de Blancs Brut
  • Årgang: 2010
  • Pris: 550,-
  • Varenr: 10461101
 • Paul Bara Special Club
  • Årgang: 2008
  • Pris: 650,-
  • Varenr: 10364701

Dersom du beveger deg over grensen til Sverige, så er utvalget per nå dobbelt så stort av Special Club på Systembolaget. Og heldigvis har systembolaget samme mulighet for bestilling som Vinmonopolet, så det er bare å bestille varene til det utsalgsstedet som passer deg best.

Så, skal du ha en gave til noen som er opptatt av vin og Champagne, eller bare kose deg litt ekstra – test én Special Club. Garantert suksess!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *