Vinguttenes favorittbobler

Vinguttenes favorittbobler

Vi gir deg tips til noen av våre favorittbobler i prisklassen fra 140,- til 520,- som passer perfekt til 17 mai, Kristi himmelfartsdag, Pinse og Sankthansaften. Eller når du måtte ønske.

Når sant skal sies mener vi at det ikke trenger å være høytidsdag for å åpne en flaske musserende vin. For oss er dette den mest anvendelige vintypen, det blir aldri feil med en flaske bobler. Listen ble litt lengre enn planlagt når alle insisterte på å få med sin personlige favoritt – her skal det altså være noe for enhver!

Pedregosa Reserva Clos De Blancs Brut Nature 2015, Spania

 • Dette er en Cava som bokser over egen vektklasse. Et smaksbilde som minner om friske epler, blomster og gjærbakst (kommer som et resultat av produksjonsmetoden for klassisk musserende vin og skiller Cava fra f eks Prosecco). Denne leverer alltid.
 • 142,-
 • Butikkategori 1 (tilgjengelig på alle Vinmonopol)
 • Bonus: Tilgjengelig i magnumflasker!

Delorme Cremant de Bourgogne Blanc de Noirs Brut 2016, Frankrike

 • Cremant er ofte mer nyansert enn Cava og dette er en klassiker som alltid leverer.
 • Bakst, markjordbær og gule epler, med en fin syre og bra lengde. Anvendelig til mange typer mat. Hvis det skal være billig men fransk, må det bli denne!
 • 170,-
 • Butikkategori 1 (tilgjengelig på alle Vinmonopol)

Juvé y Camps Reserva de la Familia Gran Reserva Brut Nature 2015, Spania

 • Et par knepp opp i kvalitet fra Pedregosa´n finner vi denne rakkeren som alle som har vært i Barcelona vil kjenne igjen fra byens mange vinkart. Vinen oppleves som mer utviklet enn Pedregosa´n. Modne epler, gjærbakst, sjø og friske bær. En del syre og fin lengde. Tørr.
 • 187,-
 • Butikkategori 6 (tilgjengelig på de største Vinmonopol)

Fratelli Berlucchi Casa delle Colonne Franciacorta Brut Riserva 2013, Italia

 • Dette har over flere år vært «husvinen» for flere av Vinguttene. Franciacorta er musserende vin fra Lombardia, helt nord i Italia. Vinen lages på tradisjonell metode og kvalitetsnivå er generelt høyt. Dessverre er en prisnivået ofte høyt, men akkurat denne vinen har over flere år vært et veldig godt kjøp.
 • Klassisk smaksbilde med assosiasjoner til wienerbrød, sitrusfrukt og eple – men vinen har det lille ekstra som minner om mineraler (flint, stein osv) og det er dette som løfter denne vinen over f eks vinene nevnt over. Dette er en balansert vin, med en crisp syre og god konsentrasjon av smakene.
 • 220,-
 • Butikkategori 4 (tilgjengelig på mellomstore pol og oppover)

Tripoz Crémant de Bourgogne Nature Brut, Frankrike

 • Tror du at du smaker forskjellen på Cremant og Champagne? Prøv denne. Musserende vin fra Burgund, rett sør for Champagne, laget på samme måte som en Champagne. Konkurrerer uten tvil med Champagne i prisklassen under 300,-
 • Sitrusfrukt, grønne epler og brioche. Fruktig, frisk, mineralsk og en herlig kremete munnfølelse. Meget bra konsentrasjon av smakene.
 • 260,-
 • Må bestilles via polets nettsider (eller kjøpes på Grünerløkka polet).

Pierre Peters Cuvée de Reserve Grand Cru, Brut. Champagne, Frankrike

 • Dette er for tiden en favoritt i kategorien Champagne. Pierre Peters er en «grower» produsent – det vil si at det er vinbonden selv som gjør hele jobben. De store produsentene i Champagne (f eks Möet) kjøper druer fra mange vinbønder og lager vin ut fra det. «Grower» produsenter er supertrendy, så skal du henge med i tiden er det dette som gjelder. Vi liker disse produsentene fordi vinene deres ofte er mer nyanserte enn andre viner i samme priskategori, og dermed bedre kjøp.
 • Friske grønne epler, sitrusfrukt, kjeks, brioche og et hint av sjø. Lang ettersmak med god konsentrasjon. Herlig!
 • 365,-
 • Kategori 6 (tilgjengelig på det største pol)

A.D. Coutelas Grand Millesime Brut 2009. Champagne, Frankrike

 • Det begynner kanskje å bli slitt å anbefale Coutelas, men det er vanskelig å komme utenom dem på en slik liste. Dette er en av deres årgangschampagner, noe som betyr at alle druene som ble brukt til å lage vinen kom fra året 2009. Når det ikke står et årstall på en musserende vin har produsenten som oftest blandet vin fra ulike årganger for å få akkurat den stilen man ønsker seg. Årgangschampagne lages for å reflektere spesielt gode år.
 • Her får du moden frukt, mineralitet med grønne epler, lime og honning. Lang og kompleks. Anvendelig til de fleste typer mat, bare det ikke blir for kraftig.
 • 520,-
 • Må bestilles via polets nettsider!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *