Bestillingsutvalget? Ikke noe problem!

Bestillingsutvalget? Ikke noe problem!

Visste du at vinene du får kjøpt i butikken på polet kun er en liten andel av det totale utvalget? Vareutvalget i butikken er det som omtales «basisutvalget», og består av kun 180 varer i de aller minste polene og opptil 1800 varer i de største polene. 

Men det som finnes i butikken på polet er altså bare en liten del av et ganske stort isfjell. Går du inn på polets nettsider, kan du se at de har hele 1800 musserende viner, 6000 hvitviner, 600 roséviner og 9500 rødviner i utvalget. For å få tilgang til flesteparten av disse, må du jobbe litt i bestillingsutvalget.

Det er ikke så sjeldent Vinguttene anbefaler viner fra bestillingsutvalget hos Vinmonopolet. Og det er ikke så rart når du ser hvor mye som finnes der! Men hvordan skal du gå fram om du vil handle viner fra bestillingsutvalget? Det er lett, men det krever litt planlegging. Bare følg stegene nedenfor. 


Steg 1: Shoppe

Gå inn på vinmonopolet.no, eller last ned appen deres til mobiltelefonen din (Advarsel: Med tanke på alt det digge du kommer til å bestille blir dette garantert den dyreste appen du noensinne laster ned!). 

I søkefeltet søker du etter vinen du er ute etter.

Forhåpentligvis finner vi den

Har du noensinne handlet på nettet, er dette en smal sak. Legg vare i handlekurven og gå til utsjekken. 

Der ja!

I eksempelet viser vi Dal Cero, en ypperlig vin å teste fra bestillingsutvalget. Dette er en italiensk musserende vin som er laget på Champagne-metoden. En tilsvarende vin fra Frankrike koster 200 kroner. Du finner ikke noen like god musserende vin til denne prisen fra basisutvalget. 

I utsjekken velger du å hente bestillingen på ditt lokale pol. Dette er gratis, og du har (minst) to uker på deg til å hente varene etter at de er ankommet. 


Steg 2: Vente…..

Det kjipeste steget. Vent til du får bekreftelse på mail eller sms om at varene har ankommet butikken. Dette tar som regel under en uke.


Steg 3: Hente

Endelig! På tide med en tur til polet. Fordelen med å bestille på forhånd er at du ikke engang trenger å lete rundt i butikken. Henvend deg til en av de ansatte og si de hemmelige kodeordene som er: «jeg skal hente en bestilling». De vil forstå hva du mener. 

Du vil få utlevert vinene dine, og som regel får du en lapp som skal scannes i kassen sammen med vinene. Enda en fordel med å ha bestilt er at vinene er forhåndsbetalt. Når du står i butikken kommer du til å føle at du får vinen gratis! 


Steg 4: Drikke!

Endelig er vinene i hus. Skål! 


Følg Vinguttene på Instagram, så vil du få mange anbefalinger fra både basis- og bestillingsutvalget!
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *